Professionele paardenaccommodatie met gezellige woonboerderij/langevelhoeve op ca. 5,27ha te Peer.

Villa-landhuis

Weyerstraat 5, 3990 Peer
Ref: spir564
5 slaapkamers
3 badkamers
52776m2 grondopp.
EPC: 277 kWh/m2
Bouwjaar: 1888

OmschrijvingTe midden van een prachtig landelijke omgeving en toch in korte nabijheid van winkels en scholen ligt deze mooie accommodatie. Het domein bestaat uit een gezellige woonboerderij, conciergewoning, stallengebouw met 30 stallen, binnenpiste van 25m x 60m met aanhorende multifunctionele ruimtes, buitenpiste, een groot polyvalent bijgebouw, en een thans verhuurd restaurant.

Woonboerderij/langgevelhoeve:
De oorspronkelijke boerderij dateert van het jaar 1888, sindsdien zijn er verschillende renovaties aan gebeurd zodat de hoeve beantwoordt aan de huidige normen, zonder hiermee afbreuk te doen aan de authenticiteit en het karakter van de woning.

Op de benedenverdieping bevindt zich een grote ontvangstruimte met keukenblok, gezellige houtkachel en een separate bar. Een feestje voor 30 personen of meer is geen probleem. Deze ruimte typeert zich door de open zolder en grote open haard. Verder een ruime keuken met hedendaagse apparatuur. Aansluitend de woonkamer met veel lichtinval, een veranda en een zitkuil met open haard. De woonkamer is voorzien van een antieke houten kloostervloer. Zowel de keuken als de woonkamer hebben een prachtig gewelfd plafond. Tegenover de keuken is nog een ruimte die momenteel gebruikt wordt als bureel.

Naast de ontvangstruimte bevindt zich een grote ruimte, ingericht als bar. Op de benedenverdieping vindt men ook een masterbedroom met dressing en badkamer. De terrasdeur van deze kamer komt uit op de patio met verwarmd buitenzwembad, jacuzzi en sauna.

Via een authentieke trap komt u op de bovenverdieping. Deze is geheel voorzien van een laminaatvloer. Er bevindt zich een 2e masterbedroom met origineel hoog plafond met balken, balkon en ruime badkamer. Verder zijn er nog een ruime slaapkamer en 2 kleinere slaapkamers alsook een 2e badkamer op deze verdieping.

Inpandig zijn er 2 garages en buiten een grote carport voor meerdere wagens.

Rondom de woning kan men genieten op diverse terrassen waarvan 1 overdekt en enkele met zicht op de wei voor kleinvee en 1 terras dat uitkijkt over de vijver.

Stallen + paardenwei:
Het stallencomplex bestaat uit 30 stallen, opgedeeld in 2 gangen. Alle stallen hebben automatische drinkbakken en de stallen die grenzen aan de binnenkoer zijn voorzien van een eigen staldeur met luik, zodat de paarden naar buiten kunnen kijken. Verder zijn er verschillende ruimtes zoals: zadelkamer, wasplaats en opslag. Het dak van het stallencomplex is recent gerenoveerd.

De binnenpiste heeft de afmeting van 30m X 60m. Aanhorig aan de binnenpiste zijn enkele multifunctionele ruimtes die eventueel ingericht kunnen worden als cafetaria, woonst,... De buitenpiste heeft de standaard afmetingen van 20m X 40m. De verschillende opslagplaatsen zijn ideaal voor de opslag van hooi, strooi en materiaal. De weides zijn omheind met elektriciteitsdraad.
Er is een kleinere buitenpiste.De diverse weides zijn grotendeels omheind met elektriciteitsdraad.

Conciërgewoning:
Het vroegere bakkershuis is nu omgebouwd tot woning. Ideaal voor groom of conciërge.

Restaurant:
Grenzend aan het domein De Breugelhoeve ligt het restaurant. Dit gedeelte is volledig vernieuwd met een gezellig interieur en een exclusieve veranda. Aan het restaurant ligt een schitterend ruim terras.

Er zijn 3 toegangen naar het volledig omheinde domein.
Het grote verwarmde bijgebouw kan gebruikt worden als opslag, werkplaats enz.

Pluspunten:
- Landelijke ligging;
- Gerenoveerd met behoud van authenticiteit;
- Verwarmd buitenzwembad + sauna + jacuzzi;
- Stallen voor 30 paarden;
- Zowel binnen als buiten paardenpiste;
- Huurinkomsten van restaurant;
Bouwvergunning Ja
Recente bestemming Gebied voor dagrecreatie
Dagvaardingen Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Beschermd pand? Ja
EPC n° 20161130-0001915166-1
EPC waarde 277 kWh/m²
277
Prijs Info op kantoor
Vrij op bij akte na betaling
Bebouwing open
Bouwjaar 1888
Aantal slaapkamers 5
Aantal badkamers 3
Staat Goede staat
Grond oppervlakte 52776 m²
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven

Panden in de buurt